Harjat

Laajassa valikoimassamme on perinteisiä harjoja moneen käyttöön. Ne tehdään parhaista raaka-aineista huolellisena käsityönä. Käytämme tuotteissa paljon aitoja luonnonjouhia ja -kuituja. Käsin tehty harja kestää käytössä ja on siten ajan mittaan edullinen. Puurunkoiset harjat ovat ympäristöystävällisiä.

Käsityönä tehdyt harjat

Harjoista on olemassa perusmallisto ja lisäksi Ilkan käsityö valmistaa erikoisharjoja ja mittatilaustyönä valmistettuja harjoja. Käsintehdyn harjan käyttöikä on pidempi kuin teollisesti valmistetun. Läpisidonnan ansiosta kuitu pysyy paikallaan, harja hengittää ja säilyy näin kauan käyttökelpoisena.

Rungot

Harjojen runko-osat ovat yleensä suomalaista koivua tai tervaleppää. Suurin osa harjapuista on öljykäsitelty.

Harjakset ja kuidut

Harjakset ovat luonnonkuituja, keinokuituja tai sekoituksia käyttötarpeen mukaan. Luonnonkuituja saadaan kasvien lehdistä, juurista ja rungoista sekä jouhista. Esimerkiksi hevosen häntäjouhi on yksi parhaista luonnonharjakuiduista. Lisäksi luonnonkuidut ovat pölynkeräämiskyvyltään ja kestävyydeltään erinomaista raaka-ainetta.

Synteettisesti valmistettujen kuitujen käyttö on yleistynyt samalla, kun niiden ominaisuudet ovat vuosien saatossa parantuneet. Synteettisten kuitujen etuja ovat kestävyys ja kimmoisuus (katuharjat, teollisuuden harjat) sekä myöskin hyvä pölynkeräämiskyky.

Monissa harjoissa käytetään luonnonkuitujen ja synteettisten kuitujen yhdistelmää, esimerkiksi jouhisekoituksia yhdessä polyester/nylon -sekoituksen kanssa, hyvien ominaisuuksien yhdistämiseksi.

Tilaa käsintehdyt harjat kotiin ja teollisuuteen. Toimitus kaikkialle Suomeen.

Harjasidonnassa käytettäviä raaka-aineita

Kasviskuidut

Kasviskuidut ovat ympäristöystävällisiä, antistaattisia, kestäviä ja sitkeitä kuituja, jotka sietävät hyvin kylmää ja kuumaa, kemikaaleja sekä liuottimia.

Valkokuitu on peräisin Meksikosta ja sitä käytetään erilaisissa kuurausharjoissa sekä wc-harjoissa. Sillä on hyvä vedenkesto ja suuri joustavuus ja palautumiskyky. Valkokuitu sopii hyvin myös allergikoille.

Riisinjuuri on peräisin Keski-Amerikasta ja sitä käytetään patapesimissä sekä erilaisissa harjoissa jotka on suunnattu eläintenhoitoon.

Kookoskuitu on peräisin Intiasta. Siitä valmistetaan uuniharjoja, saunaharjoja sekä erilaisia harjoja teollisuuteen. Kookoskuitu on edullinen ja kevyt kuitu joka säilyttää jäykkyytensä myös märkänä.

Bassina tulee Intiasta. Sitkeänä ja hyvin kulutusta kestävänä kuituna sitä käytetään erilaisissa luudissa sekä katuharjoissa.

Unionkuitu on valkokuidun (50%) ja bassinan (50%) sekoitus. Sitä käytetään harjoihin joilla on tarkoitus pestä karkeita pintoja.

Piassava tulee Sierra Leonesta suoraan Sokeva Käsityölle. Piassavaa käytetään vaativissa rakennusteollisuuden tarpeissa.

Arengakuitu tulee Aasiasta. Se kestää kuumuutta 150 asteeseen saakka. Materiaali sopii hyvin esimerkiksi laivan kansiharjojen valmistukseen.

Riisinolki on kestävä luonnonkuitu. Sitä käytetään katu- ja porrasluudissa.

Eläinkuidut

Käytämme eläinkuiduista hevosenjouhea, jouhisekoitusta sekä teollisuusjouhisekoitusta. Eläinkuituvalmisteisista tehdään saunaharjoja, autoharjoja, pöytäharjoja sekä huonekaluharjoja.

Keinokuidut

Polypropyleenia on saatavana suorana kuituna valkoisena, mustana sekä punaisena. Kuitu tulee Italiasta. Kuitu kestää hyvin heikkoja happoja, alkaleja ja alkoholia.

Ota yhteyttä